Goldcamp

A true history

ONS VERHAAL

Wat startte als een uit de hand gelopen hobby in een garage in Boechout, groeide snel uit tot een boegbeeld voor juwelenfabricage in het hart van de Antwerpse diamantwijk.

In de lente van 1967 richtte August Van Camp samen met zijn tweelingbroer Louis het juwelenbedrijf L&A op. Willem, zijn jongste zoon uit een kroost van negen (!) kinderen, was op dat moment zes jaar oud. Wat startte als een uit de hand gelopen hobby in een garage in Boechout groeide snel uit tot een boegbeeld voor juwelenfabricage in het hart van de Antwerpse diamantwijk.

August stond bekend als een uitzonderlijk technisch genie. Zijn jongste zoon stond na schooltijd steevast in het atelier om zijn vader mee te assisteren om zo de geheimen van het ambacht te absorberen.

Toen de tweelingbroers in het begin van de jaren tachtig plots kwamen te overlijden, namen hun kinderen de leiding van het familiebedrijf over. Logischerwijze nam Willem een deel van de technische kant van het bedrijf op zich, terwijl de andere familieleden zich verder toespitsten in ontwerp, verkoop, administratie en kwaliteitscontrole.

Het bedrijf specialiseerde zich verder in de productie van gegoten diamantjuwelen in goud of platina voor zowel juweliers als particuliere klanten. Door de jaren heen evolueerde de ervaring in het vakmanschap naar een hogere graad van meesterschap waarin respect voor het ambacht op nummer één stond. In 2016 , negenenveertig jaar na de oprichting van het bedrijf, werd er familiaal unaniem besloten om Juwelen L&A te sluiten. Dit voornamelijk vanwege de ouder wordende generatie en het gebrek aan opvolging hiervoor.

Willem, de jongste van de negen kinderen, besloot op dit moment om samen met zijn vrouw Nor een project aan te gaan. Hiermee was de oprichting van Goldcamp een feit! Goldcamp kon de gieterij én de volledige collectie van L&A overnemen. Nor zorgt ervoor dat elke realisatie tijdig tot bij jouw geraakt en is de drijvende kracht achter het boekhoudkundige onderdeel van dit familiebedrijf waar je steeds kan rekenen op een prima dienstverlening in een eerlijk en persoonlijk kader.

Scroll naar boven