Goldcamp

Sinds 2016

ATELIER

Het atelier van Goldcamp bevindt zich in het hart van de Antwerpse diamantwijk. Sedert 2016 fabriceren Willem Van Camp en zijn vrouw Nor hier klassieke juwelen van concept tot realisatie volgens de kunst van het ambacht. Met meer dan 35 jaar ervaring in de sector heeft Willem, één van de bezielers van voormalig juwelen fabrikant L&A, een onnavolgbare technische expertise opgebouwd in het (3D) ontwerpen en printen van unieke juwelen, het gieten en bewerken van edelmetalen en het uitzoeken en zetten van exclusieve edelstenen.

Nor zorgt ervoor dat elke realisatie tijdig tot bij jouw geraakt en is de drijvende kracht achter het boekhoudkundige onderdeel van dit familiebedrijf waar je steeds kan rekenen op een prima dienstverlening in een eerlijk en persoonlijk kader.

UW ONTWERP

De kunst van het gieten van edelmetalen is de fundering van de juweelproductie. Een goede geut garandeert een sneller productieproces, minimaliseert afwerkingskosten voor de goudsmid en verbetert de algemene kwaliteit van je juweel.

Goldcamp combineert jarenlange ervaring met technologie waarbij alleen hoogwaardige legeringen gebruikt worden om kwaliteitsvolle juwelen af te leveren in 18 ct goud of platina.

Wij staan garant voor het gieten van jouw ontwerpen, prints of wasjes.

Door de jaren heen hebben wij ons gespecialiseerd in het gieten van platina. Platina heeft een moeilijke reputatie wat betreft gieten en afwerking. Dit komt mede door haar hoge smeltpunt (1768°C) en de gevoeligheid van de legering voor temperatuurverschillen in het gietproces.

3D PRINT

3D Printing beschrijft de technologie die printpatronen gebruikt om 3-dimensionale objecten te creëren door methodisch laag per laag een wassen film over elkaar heen te printen. Jouw CAD design kan eenvoudig door onze printers worden omgezet tot een eerste echt model van jouw juweel… in was.

Stuur ons jouw CAD bestanden toe en wij beantwoorden dit met een scherpe offerte. Bovendien vragen we telkens toestemming aan jou alvorens aan een print te beginnen.

GIETEN

Elk ontwerp start met een droombeeld. Heb jij al een tijdje een idee in het hoofd voor een ongezien fantastisch juweel maar kan je deze nergens vinden?  Stuur ons jouw idee, je digitale sketches, je onafgewerkte CAD ontwerp of zelfs je zakdoekkriebels. Hiermee kunnen onze CAD ontwerpers na onderling overleg met jou reeds aan de slag om op tijd en met perfectie te geraken tot jouw 3D droomontwerp. Hierna zal je CAD design klaar zijn om geprint, gegoten en afgewerkt te worden in ons atelier.

Onze expertise kan exclusief gebruikt worden voor het CAD ontwerp of je kan ervoor kiezen om het juweel geheel door ons te laten afwerken, de keuze is altijd aan jou.

Heb je oude juwelen of diamanten thuis liggen die niet meer helemaal jouw smaak zijn? Wij nemen deze van je over en implementeren ze met plezier in jouw droomontwerp. Eventuele edelstenen kunnen we gebruiken in je nieuwe ontwerp zodat de totaalprijs aardig gedrukt kan worden.

GOUDSMID

Na het gietproces wordt jouw vers gegoten juweel opgeschuurd en in elkaar gemonteerd. Dit vindt plaats aan de bank van onze goudsmid Mike. Hij maakt gebruik van o.a. een schuurmolen, een lasersoldeertoestel, een brander en een professionele multitool.

Elk juweel wordt hier met precisie en oog voor detail in elkaar gesoldeerd. Het is ook aan deze bank dat de meesterstempel van Goldcamp, geregistreerd bij de Koninklijke Munt, in je juweel geslagen wordt samen met de verplichte goud of platinastempels.

Heb je thuis nog een gouden kettinkje waarvan het slotje kapot is of waarvan een schakeltje gebroken is? Heb je nog enkele ringen liggen die te klein of te groot zijn? Wat een zonde om ze hiervoor thuis in de schuif te laten liggen!  Neem ze mee naar ons atelier, zo kunnen we jouw juweel snel en vakkundig repareren of in maat aanpassen.

ZETTEN

Eens het juweel helemaal in elkaar zit, rest er ons nog de kers op de taart te “zetten”.

Goldcamp kiest zelf de diamanten uit bij een betrouwbare gecertificeerde diamanthandelaar. Voor de beste prijs-kwaliteit bieden wij steeds diamanten aan met een mooie witte kleur en hoge zuiverheid van G/VS kwaliteit voor een optimale schittering.

In overleg kan er besloten worden om stenen te gebruiken van een hogere of lagere kwaliteit. Met behulp van een microscoop wordt elk steentje nauwkeurig in jouw juweel vastgezet door Willem. Voor diamanten boven de 0.50ct kan er op aanvraag een certificaat worden voorzien.

Heb je nog juwelen liggen waaruit een steentje is verdwenen? Kom langs ons atelier, zo kan Willem de diamant er voor jouw ogen opnieuw inzetten.

RHODINEREN & POLIJSTEN

De laatste stap in de fabricage heeft als doel om jouw juweel te laten schitteren als nooit tevoren.  Met behulp van een polijstmolen en polijstvet wordt het volledig opgeblonken. De kleinste onderdelen worden hier zelfs volledig met de hand gepolijst. Nu de laatste kleinste krasjes en oneffenheden weggewerkt zijn, krijgt je juweel zijn welbekende glans en schittering.

Door gebruik te maken van ultrasone trillingen worden nog de kleinste vuil- en vetdeeltjes inclusief het polijstvet verwijderd in een reinigingsconcentraat. Bij wit gouden juwelen wordt er steeds een flinterdunne laag rhodium aangebracht, een proces dat rhodineren wordt genoemd.

Rhodium is een metaalsoort die oxidatie voorkomt, je juweel krasbestendiger maakt vanwege zijn hoge hardheid en een mooie heldere witte kleur heeft dat je juweel extra zal laten glanzen.  Hierna wordt het juweel nog een laatste maal geïnspecteerd alvorens wij dit stukje vakmanschap aan jouw kunnen overhandigen.

Scroll naar boven